In Business Development Support werken we met een 12 stappenplan toe naar het optimaliseren van het huidige en het ontwikkelen van een nieuw of vernieuwd businessmodel. Door de bank genomen is voor elke stap ongeveer een maand nodig, wat betekent dat het hele proces al gauw een jaar in beslag neemt.

Niet omdat we het lekker op ons gemak doen, maar omdat het analyseren, verbeteren, verkennen, ontwikkelen en invoeren van een businessmodel een serieuze zaak is en dat doe je er niet op een regenachtige middag even bij. Elke stap bouwt voort op de voorgaande en als het fundament rammelt stort het gebouw uiteindelijk in. Gedurende 12 maanden nemen we de tijd voor de juiste stappen en verbeteringen en zorgen we ervoor dat uw organisatie “getuned” wordt. Vervolgens verkennen we de kansen om meer waarde voor uw klanten te creëren en zorgen ervoor dat u met het nieuwe businessmodel aan de slag te gaan. Sneller zou kunnen, maar dan wordt de druk op uw eigen organisatie groter en zal ook de coördinatie intensiever worden waardoor het maandelijkse abonnement duurder wordt. Doorgaans betalen bedrijven liever minder per maand voor een meer gespreide aanpak.

Voordelen van een abonnement op een rij:

  • Gedurende 12 maanden nemen we de tijd voor de juiste stappen voor verbeteren en vernieuwen
  • Daardoor blijft het proces voor uw organisatie beheersbaar en betaalbaar en is er ruimte voor voortschrijdend inzicht. 
  • We leren elkaar beter kennen (werkt twee kanten op!), waardoor onderling vertrouwen groeit en ik steeds beter als een volwaardig lid van het team kan meedraaien. 
  • Door vaste termijnen en structuur is er ruimte op de zaken goed aan te pakken. 
  • Door focus op resultaat en vaste prijs is “sturen op uren” (positief of negatief) niet aan de orde en weet u exact wat de maandelijkse kosten zijn (geen “verrassingen”).